1 porcja**: 150 kJ 35 kcal 2%*
100 g: 150 kJ/35 kcal
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej(8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja = 100 g
Sposób przygotowania: Podgrzej.
Przechowywać w suchym, chłodnymi zaciemnionym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce przez maksymalnie 2 dni.
Przepis Szefa Kuchni Knorr:
1. Usmaż 400 chudego mięsa mielonego.
2. Dodaj sos i gotuj przez 2 -3 minuty na małym ogniu.
Podawaj z 300 ugotowanego makaronu (ok.150 g suchego).
Rada: Udekoruj parmezanem i bazylią.
Sos do spaghetti bolognese.
pomidory (46,8%)
woda
koncentrat pomidorowy (10,7%)
przecier pomidorowy (6,7%)
marchew
cebula
SELER
cukier
skrobia
zagęszczony sok z cytryny
ekstrakt drożdżowy
sól
oregano (0,04%)
tymianek
natka pietruszki
pieprz czarny
Zawiera: seler
| 100 g produktu (= 1 porcji**) | %* w porcji** |
---|
Energia | 150 kJ/35 kcal | 2% |
Tłuszcz | <0,5 g | <1% |
w tym kwasy nasycone | <0,1 g | <1% |
Węglowodany | 6,6 g | 3% |
w tym cukry | 4,6 g | 5% |
Błonnik | 1,2 g | |
Białko | 1,2 g | 2% |
Sól | 0,65 g | 11% |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej(8400 kJ/2000 kcal). | | |
**1 porcja = 100 g. | | |
Opakowanie zawiera 4 porcje sosu. | | |
Wymiar liczbowy: 400
Cechy: z naturalnymi składnikami
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera 4 porcje sosu.
Producent: Unilever Polska Sp. z o.o.
Unilever Polska Sp. z o.o.,
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
801 610 610