Przechowywać w temperaturze pokojowej
Taką zupę można jeść i jeść. Smakuje tak, jak lubisz, bo inspirowaliśmy się przepisem na tradycyjny żurek. Na zakwasie, z kiełbasą wieprzową, prażoną cebulą, czosnkiem i majerankiem. Kiedy masz ochotę na coś pysznego, wystarczy ją podgrzać. Smacznego!
Żurek z kiełbasą wieprzową. Zupa sterylizowana.
woda
zakwas 20 % (woda, mąka żytnia, czosnek)
kiełbasa wieprzowa 10 % (mięso wieprzowe, sól, skrobia modyfikowana, przyprawy, cukier)
śmietana 2 %
skrobia modyfikowana
mąka pszenna
sól
słonina wieprzowa wędzona
cebula prażona 0,4 % (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól)
czosnek
olej rzepakowy
majeranek
pieprz
ekstrakt drożdżowy
przeciwutleniacz: askorbinian sodu
Zawiera: mleko, żyto, pszenica
Przeciwutleniacze: Zawiera
Barwniki: Nie zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 216 kJ / 52 kcal |
Tłuszcz | 3,1 g |
- w tym kwasy nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 3,9 g |
-w tym cukry | <0,5 g |
Błonnik | <0,5 g |
Białko | 1,8 g |
Sól | 1,2 g |
Wymiar liczbowy: 450
wystarczy podgrzać
bez barwników
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Podgrzewać na płycie grzejnej / palniku: Zawartość opakowania przełożyć do garnka. Podgrzewać na małym ogniu 2-3 minuty, ciągle mieszając. Od temperatury otoczenia
Odgrzać w kuchence mikrofalowej: Zawartość opakowania przełożyć na talerz i włożyć do kuchenki mikrofalowej. Podgrzewać: moc 750 W, czas 3-4 minuty. Od temperatury otoczenia
Producent: Profi S.A.
Profi S.A.,
ul. Kolejowa 3,
63-520 Grabów nad Prosną
jemyjemy.com