Sposób przygotowania:
Kotlety mocz ok. 10 minut w gorącym wywarze z włoszczyzny lub bulionie. Odsącz, obtocz w panierce i usmaż na tłuszczu na złoty kolor. Podawaj z ziemniakami i ulubioną surówką.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl
Kotlety sojowe à la schabowe mogą być częścią dobrze zbilansowanej diety, ze względu na:
- wysoką zawartość białka
- wysoką zawartość błonnika
Przykładowy przepis:
Kotlety sojowe à la strogonow
Składniki:
Kotlety sojowe à la schabowe - 100 g
Sól Morska Jodowana - 1 łyżka do zalewy
cebula - 1 szt.
imbir - 1 łyżeczka
pikantny ketchup - 1 łyżeczka
musztarda - 1 łyżeczka
ogórki konserwowe - 2 szt.
śmietana- 1 łyżka
olej - do smażenia
wrząca woda do zalewy - 2 szklanki
cukier - 1 łyżka
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
zimna woda - 1/4 szklanki
Kotlety namocz ok. 10 min. w wywarze z włoszczyzny lub bulionie, pokrój w cienkie paseczki, usmaż w niewielkiej ilości oleju z dodatkiem poszatkowanej cebuli. Posyp 1 łyżeczką imbiru, dodaj po 1 łyżeczce ketchupu i musztardy, 2 ogórki konserwowe (pokrojone w kosteczkę). Wlej zalewę, podduś ok. 5 minut. Dopraw łyżką śmietany.
Kotlety sojowe ekstrudowane.
Może zawierać
gluten oraz
mleko.