Sposób przygotowania: Sos pesto wymieszać ze świeżo ugotowanym, gorącym makaronem. Sosu nie trzeba podgrzewać.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.
Pomidorowy sos Pesto z suszonymi pomidorami, bazylią, orzechami nerkowca, serem Grana Padano i Pecorino
koncentrat pomidorowy 39%
olej słonecznikowy
ORZECHY NERKOWCA 7,2%
suszone pomidory 7%
bazylia 5%
SER Pocorino 5% (MLEKO owcze, sól, podpuszczka mikrobiologiczna)
SER Grana Padano 5% (MLEKO, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, zawiera lizozym z JAJ)
sól
emulgator: lecytyna słonecznikowa
czosnek
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
papryka chili
Zawiera: orzechy nerkowca, jaja, mleko
| w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 1581 kJ/382 kcal |
Tłuszcz | 34,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,5 g |
Węglowodany | 11,4 g |
w tym cukry | 8,0 g |
Białko | 6,2 g |
Sól | 2,9 g |
Wymiar liczbowy: 190
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Włochy
suszone pomidory dojrzałe w śródziemnomorskim słońcu
ser Grana Padano i Pecorino
Rozmiar opakowania: 190
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Podravka Polska Sp. z o.o.
Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa,
Polska
podravka@podravka.pl
www.vegeta.pl