Należy spożyć do: data, numer partii na wieczku. Przechowywać w temperaturze od + 1 ℃ do + 8 ℃. Po otwarciu opakowania przechowywać w temperaturze od + 1℃ do + 8℃ i spożyć w ciągu 24 godzin.
Deser na bazie maślanki o smaku muffinki jagodowej.
Bezglutenowy.
Wyprodukowano w Polsce
maślanka 60 %
mleko
śmietanka
cukier
przecier jagodowy z zagęszczonego przecieru 4 %
sok cytrynowy z zagęszczonego soku
naturalne aromaty
koncentraty z marchwi, aronii i czerwonych winogron
żywe kultury bakterii
Nie zawiera: zboża zawierające gluten
Zawiera: mleko
Smaki / Aromaty: Zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
wartość energetyczna | 542 kJ / 129 kcal |
tłuszcz w tym | 6,0 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 4,1 g |
węglowodany w tym | 15 g |
- cukry | 15 g |
białko | 3,8 g |
sól | 0,10 g |
wapń | 120 mg (15 % RWS*) |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) | |
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 8
Trwałość po otwarciu: 24 Godziny
Wymiar liczbowy: 170
Cechy: bezglutenowy
Rozmiar opakowania: 170
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
ul. Elewatorska 13,
19-203 Grajewo
www.mlekpol.com.pl