Salceson włoski ok. 1,6 kg JBB

Nowy produkt

28,90 zł / kg

Przygotowanie:

2853500000001

kg

W kawałku, Krojone

Salceson wieprzowo- drobiowy z dodatkiem białka wołowego parzony, w osłonce niejadalnej. Produkt zmiennowagowy, waga netto opakowania zbiorczego ok. 14,4 kg.

Jednostka miarykg
Sposób przygotowaniaW kawałku, Krojone

Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g

Wielkość porcji: 100 g

Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 213 kcal/100g

Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 883 kJ/100g

Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 16 g

Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 5,4 g

Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 2,7 g

Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): <0,5

Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 14 g

Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1,8 g

Wprowadziłem wartości odżywcze: Wszystkie prawnie wymagane wartości odżywcze zostały zadeklarowane

Rodzaj: Wędlina podrobowa

Gatunek mięsa: Kurczak, Wieprzowina, Indyk

Typ: Na wagę

Metoda wytwarzania: Parzone

Klasa trwałości produktu: Nietrwały

Stopień rozdrobnienia: Grubo rozdrobnione, Drobno rozdrobnione

Składniki: mięso z głów wieprzowych gotowane (31,9%), mięso z indyka gotowane (27,1%), mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka (18,7%), skórki wieprzowe, woda, sól, skrobia ziemniaczana, przyprawy, ocet spirytusowy, wzmacniacz smaku: E621, hydrolizat białka SOJOWEGO, białko wołowe, stabilizatory: E450, E451, E452, substancje zagęszczające: E407, E415, E1422, błonnik roślinny (OWSIANY, PSZENNY), białko wieprzowe, aromaty, przeciwutleniacze: E301, E316, regulator kwasowości: E331, substancja konserwująca: E250. Produkt może zawierać: MLEKO, JAJA, SELER i GORCZYCĘ. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 883kJ/213kcal, Tłuszcz 16g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,4g, Węglowodany 2,7g, w tym cukry <0,5g, Białko 14g, Sól 1,8g.

Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska

Okres przydatności do spożycia: 24 dni (dzień)

Temperatura przechowywania min - max: 2 - 8 °C

Produkt zmiennowagowy: Tak

Waga szacunkowa: 1,5 - 1,7 kg

Oświadczenie o poprawności danych: Produkt nie posiada oświadczeń żywieniowych

Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego 'JBB'

Inne z tej kategorii

Ostatnio oglądane