Wyrób drobiowy z dodatkiem białka wieprzowego parzony, w osłonce niejadalnej. Produkt zmiennowagowy, waga netto opakowania zbiorczego ok. 19,0 kg.
Jednostka miary | kg |
Sposób przygotowania | Krojone, W kawałku |
Jednostka g/ml: g/100g
Wielkość porcji: 100 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 107 kcal
Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 446 kJ
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 5 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1,5 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 4,9 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,9 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 10 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 2 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 120 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 500 kJ
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 6 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 1,7 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 4,9 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,8 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 11 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 2,4 g
Wprowadziłem wartości odżywcze: Tak
Rodzaj: Produkt blokowy
Gatunek mięsa: Kurczak
Typ: Na wagę
Metoda wytwarzania: Parzone
Klasa trwałości produktu: Nietrwały
Stopień rozdrobnienia: Kawałki
Składniki: Woda, mięso z kurczaka (36,2%), warzywa w zmiennych proporcjach (13,3%) [marchew, ogórek, cukier, ocet, sól], żelatyna wieprzowa, skórki z kurczaka, skrobia ziemniaczana, sól, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, białko SOJOWE, przyprawy i ich ekstrakty, stabilizatory: difosforany, trifosforany, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty (zawierają SELER), przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, MLEKO, JAJA i GORCZYCĘ. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 446kJ/107kcal, Tłuszcz 5,0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5g, Węglowodany 4,9g, w tym cukry 0,9g, Białko 10g, Sól 2,0g.
Rodzaj opakowania jednostkowego: Opakowanie foliowe
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Okres przydatności do spożycia: 46 dni
Temperatura przechowywania min - max: 2x8 °C
Produkt zmiennowagowy: Tak
Waga jednostkowa netto: zmiennowagowy
Waga szacunkowa: 2,3x2,3 kg
Oświadczenie o poprawności danych: Produkt nie posiada oświadczeń żywieniowych
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego 'JBB'
Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane