Kamis Mix do śmietany 9 g

Nowy produkt

1,79 zł

5900084275774

szt

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji znajdziecie na: www.kamis.pl
Mus czekoladowy

Przygotowanie 25 min + czas studzenia
Gotowanie 4 min
Porcje 6-8

Składniki:
180 g czekolady gorzkiej 50-60 % kakao
600 ml śmietanki 30 %
3 jaja
60 g cukru
1 opakowanie Mixu do śmietany Kamis
1 łyżka posypki dekoracyjnej
czekoladowe patyczki Kamis

Sposób przygotowania:
1. Czekoladę posiekaj nożem.
2. Do rondelka wlej 200ml śmietanki, delikatnie podgrzej, dodaj rozdrobnioną czekoladę, wolno podgrzewaj mieszając trzepaczką aż czekolada całkowicie się roztopi, zdejmij z ognia.
3. Żółtka oddziel od białek, do żółtek dodaj cukier i dokładnie utrzyj.
4. Białka ubij na sztywna pianę.
5. 150 ml śmietanki dobrze ubij.
6. Do czekolady dodaj żółtka, wymieszaj, dodaj białka, delikatnie wymieszaj, na koniec dodaj ubitą śmietanę, wymieszaj.
7. Mus rozłóż do pucharków, tak aby wypełnił naczynie w 2/3, szczelnie przykryj folią spożywczą, odstaw na kilka godzin do lodówki.
8. Do 250 ml śmietanki dodaj Mix do śmietany, ubij mikserem. Przy pomocy rękawa cukierniczego śmietaną udekoruj mus czekoladowy, posyp patyczkami czekoladowymi.

Porcja na 250 ml śmietanki 30 % lub 36 % tłuszczu
Mieszanka w proszku do ubijania śmietany.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Jednostka miaryszt
glukoza
skrobia modyfikowana
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja
Średnia wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna1576 kJ / 371 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany92 g
w tym cukry47 g
Białko0 g
Sól0 g

Wymiar liczbowy: 9
Cechy: utrzymuje właściwa konsystencje bitej śmietany
Rozmiar opakowania: 9
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: McCormick Polska S.A.

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska

Ostatnio oglądane