Ser twarogowy tłusty z Olesna - produkowany z mleka pasteryzowanego, ukwaszonego poprzez dodanie kultur bakterii fermentacji mlekowej. Jest to w pełni naturalny produkt o barwie jednolitej białej do lekko kremowej, łagodnym lekko kwaśnym smaku, jednolitej lekko luźnej konsystencji. Jest źródłem łatwo przyswajalnego białka i wapnia, witamin (A, B2) oraz tłuszczu. Produkt przeznaczony do spożycia przez wszystkie grupy konsumenckie za wyjątkiem niemowląt i osób uczulonych na białka mleka, oraz do dalszego przerobu. Surowcem do produkcji sera twarogowego jest mleko, pozyskiwane z gospodarstw wiejskich usytuowanych z dala od terenów przemysłowych. Ponadto ser nie zawiera sztucznych dodatków smakowych ani aromatycznych. Dzięki wysokim standardom, naturalnemu składnikowi i niezmienionej od lat metodzie produkcji, ser twarogowy cieszy się uznaniem konsumentów, a także został nagrodzony Godłem Promocyjnym AGRO POLSKA. Ser twarogowy został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Jednostka miary | kg |
Mleko krowie
Wartości odrzywcze produktu w 100g
Wartość energetyczna 970KJ/232 kcal
Tłuszcz 8,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,6g
Węglowodany 3,2g
w tym cukry 3,2g
Białko 3,4g
Sól 0,08g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności
naturalnie występującego sodu.
Sery twarogowe powinny być przechowywane w pomieszczeniach czystych, suchych,przewiewnych,wolnych od pleśni i obcych zapachów w temperaturze od 1o C do 8o C
Producent: OSM Olesno
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Oleśnie
ul. Dworcowa 20
46-300 Olesno
Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane