Ser salami smakowe Spomlek

Nowy produkt

39,90 zł / kg

11789a

kg

Ser dojrzewający, tłusty - Salami z przyprawami.

Jednostka miarykg

Salami z pomidorami i bazylią: mleko, sól, pomidory suszone 0,83%,bazylia 0,08%, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, szczepy ochronne, stabilizator – chlorek wapnia, barwnik – annato.
Salami z ziołami i czosnkiem: mleko, sól, mieszanka ziół 0,17% (nać pietruszki, papryka czerwona, czosnek), czosnek suszony 0,17%, bazylia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, szczepy ochronne, stabilizator - chlorek wapnia, barwnik – annato.
Salami z czarnym pieprzem i papryką chilli: mleko, sól, czarny pieprz 0,33%, papryka chilli suszona 0,17%, papryka czerwona suszona, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, szczepy ochronne, stabilizator - chlorek wapnia, barwnik – annato.
Salami z czarnuszką: mleko, sól, czarnuszka* (0,6%), bakterie fermentacji mlekowej, szczepy ochronne, stabilizator - chlorek wapnia, barwnik – annato.
Salami z czosnkiem i czosnkiem niedźwiedzim: mleko, sól, czosnek suszony mielony (0,47%), czosnek niedźwiedzi suszony (0,13%), bakterie fermentacji mlekowej, szczepy ochronne, stabilizator - chlorek wapnia, barwnik – annato.
Salami z koprem: mleko, sól, koper (0,4%), bakterie fermentacji mlekowej, szczepy ochronne, stabilizator - chlorek wapnia, barwnik – annato.
Salami z ziołami prowansalskimi: mleko, sól, zioła prowansalskie (0,5%), bakterie fermentacji mlekowej, szczepy ochronne, stabilizator - chlorek wapnia, barwnik – annato.
Salami z papryką chilli: mleko, sól, papryka chilli suszona (0,2%), bakterie fermentacji mlekowej, szczepy ochronne, stabilizator - chlorek wapnia, barwnik - annato.

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1450kJ/349kcal
Tłuszcz 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18 g
Węglowodany 1,5 g
w tym cukry 0 g
Białko 25 g
Sól 1,6 g.

Minimalny okres dojrzewania – 3 tygodnie
Warunki przechowywania: temperatura: 0-10°C
Okres minimalnej trwałości:
- sera całego - 3 miesiące/90 dni (liczony od daty uzyskania dojrzałości)
- sera konfekcjonowanego - 3 miesiące (liczony od daty konfekcjonowania).

Producent: Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek

Spółdzielcza Mleczarnia SPOMLEK
ul. Kleeberga 12
21-300 Radzyń Podlaski

Ostatnio oglądane