Spożyć bezpośrednio po otwarciu opakowania.
Należy spożyć do: data i numer partii na wieczku. Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +6 °C.
Jogurt typu islandzkiego waniliowy.
mleko pasteryzowane
wsad waniliowy 20 % (cukier, woda, błonnik cytrusowy, zagęszczony sok z cytryny, ekstrakt wanilii, mielona laska wanilii)
żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus
Zawiera: mleko
Smaki / Aromaty: Zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 350 kJ / 82 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 11 g |
w tym cukry | 11 g |
Białko | 9,6 g |
Sól | 0,06 g |
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 6
Wymiar liczbowy: 150
Cechy: z mieloną laską wanilii
Rozmiar opakowania: 150
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
Zakład Produkcyjny w Ostrołęce
ul. Ławska 1,
07-400 Ostrołęka
www.piatnica.com.pl