Masa netto:
100 g
(90 g + 10 g gratis)
Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Produkt rozmrożony. Nie zamrażać powtórnie.
Solony na sucho
Proces solenia na sucho to tradycyjna metoda uszlachetnienia smaku ryby, znacznie poprawiająca strukturę mięsa i wzbogacająca o dodatkowe walory smakowe.
Sałatka ze szparagami i łososiem
Składniki:
- 100 g łososia Lisner
- 7 szparagów marynowanych białych
- 7 szparagów marynowanych zielonych
- 3 jajka
Sos:
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- ½ cytryny
- ½ pęczka koperku
- pieprz, sól do smaku
Przygotowanie:
szparagi kroimy na 3 równe części, jajka gotujemy na twardo i kroimy w ósemki. Plasterki łososia rwiemy na mniejsze kawałki. Następnie przygotowujemy sos. Mieszamy jogurt z majonezem, do tego dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i posiekany koperek. Wszystko delikatnie mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, a na koniec polewamy sosem.
Roladki z łososia
Składniki:
- 100 g łososia Lisner
- kilka liści świeżego szpinaku
- 100 g półtłustego sera śmietankowego
- 60 g jogurtu naturalnego
- 1 cytryna
- ½ pęczka koperku
- odrobina pieprzu i cukru do smaku
Przygotowanie:
do sera dodajemy sok z cytryny, jogurt oraz posiekany koperek. Masę mieszamy i doprawiamy pieprzem i cukrem. Łososia kroimy na plasterki, nakładamy na nie liście świeżego szpinaku i łyżeczkę masy twarożkowej, a następnie zawijamy w rulonik.
Łosoś norweski, solony, wędzony na zimno, plastrowany, rozmrożony.
Możliwe naturalne odchylenia.
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 7
Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania: Gotowe do spożycia
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyhodowano w Norwegii.
gratis 10 %
solony na sucho
wędzony naturalnym dymem jesionowym
źródło kwasów tłuszczowych omega-3
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g