FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier o odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Mielona w całości dla zachowania pełni smaku i aromatu
Warzywne leczo z kuskusem
Składniki:
4 łyżki oliwy z oliwek
1 cebula pokrojona w drobną kostkę
100 g Boczniaków pokrojonych w paski
1 mały bakłażan pokrojony w grubą kostkę (ok. 2 cm)
1 mała cukinia
¹/₂ czerwonej papryki pokrojonej w grubą kostkę
¹/₂ żółtej papryki pokrojonej w grubą kostkę
150 g kaszy kuskus perłowy
400 g pomidorów pelati pokrojonych
2.5 łyżki papryki wędzonej słodkiej mielonej Kamis
1 łyżeczka czosnku granulowanego Kamis
2 łyżeczki oregano Kamis sól, pieprz do smaku
100 g sera feta pokruszonego
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie: 15 min
Gotowanie 30 min
Porcje 4
1. Na dużej, mocno rozgrzanej patelni podsmaż na oliwie cebulę razem z boczniakami.
2. Dodaj bakłażana, cukinię, papryki, duś razem 5 min.
3. Dodaj kuskus, pomidory, przyprawy. Podlej ok. 250 ml wody. Gotuj na wolnym ogniu ok. 20 min, aż sos zgęstnieje. W trakcie zamieszaj.
4. Dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem posyp fetą i natką pietruszki.
Papryka wędzona słodka mielona.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.