Biała fasola Canellini to delikatna fasola w zalewie. Popularna jako składnik sałatek, past, zup czy dań jednogarnkowych. Często wykorzystywana przez osoby na dietach wegetariańskiej, wegańskiej oraz bezglutenowej jako baza do wypieku ciast.
Jednostka miary | szt |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Wartość energetyczna kcal: 58 kcal
Wartość energetyczna kJ: 242 kJ
Zawartość tłuszczów (ogólnie): <0,5
Kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1
Zawartość węglowodanów: 7,5 g
Cukry: <0,5
Zawartość białek: 4,0 g
Zawartość soli: 0,43 g
Wprowadziłem wartości odżywcze: Wszystkie prawnie wymagane wartości odżywcze zostały zadeklarowane
Rodzaj: W zalewie
Skład podstawowy: Fasola biała
Składniki: fasola biała Cannellini, woda, sól
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Włochy
Kraj pochodzenia głównego składnika: Spoza Unii Europejskiej, Unia Europejska
Całkowity okres przydatności do spożycia (od daty produkcji): 1080 dni (dzień)
Technika utrwalenia: sterylizacja
Zawartość netto: 400 g
Masa netto sztuki (po odcieku): 240 g
Całkowity okres minimalnej trwałości (od daty produkcji): 36 mies.
Oświadczenie o poprawności danych: Produkt nie posiada oświadczeń żywieniowych
Producent: Limpol Sp. z o.o.
Limpol Sp. z o.o.Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane