Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Źródło witaminy D. Witamina D pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Źródło kwasów tłuszczowych omega-3. Ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Solone filety bez skóry ze śledzia atlantyckiego w oleju rzepakowym.
Produkt może zawierać:
skorupiaki,
soję i
seler.
Produkt bezglutenowy.
80 % filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)* [śledź, sól, glukoza, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, cytryniany sodu)]
olej rzepakowy
substancja konserwująca (benzoesan sodu)
Może zawierać: seler, skorupiaki, soja
Nie zawiera: zboża zawierające gluten
Zawiera: ryba
| Wartość odżywcza w 100 g po odsączeniu: |
---|
Energia | 727 kJ / 175 kcal |
Tłuszcz | 12,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,4 g |
Węglowodany | 0,1 g |
w tym cukry | 0,0 g |
Białko | 15,0 g |
Sól | 6,4 g |
Witamina D | 9,7 µg (194 % DRWS**) |
Kwasy tłuszczowe Omega-3 | 2,45 g |
Kwasy tłuszczowe EPA i DHA | 1,25 g |
** Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych). | |
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 7
Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania: Gotowe do spożycia
Wymiar liczbowy: 220
dzika ryba
witamina D wspiera odporność
omega 3 źródło kwasów
bez glutenu
Rozmiar opakowania: 220
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Lisner Poznań Sp. z o.o. Sp. k.
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k.,
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań,
Polska