Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Otręby orkiszowe są odpowiednie do bezpośredniego spożycia. Można dodawać je do jogurtów, kefirów, mleka, musli, surówek, a także do różnych wypieków. Otręby orkiszowe mogą służyć jako zamiennik do panierowania potraw.
Jogurt z otrębami i żurawiną
Składniki:
1 jogurt naturalny
2 łyżeczki otrąb orkiszowych Melvit
2 łyżeczki otrąb owsianych Melvit
1 brzoskwinia
garść żurawiny
płatki migdałowe do posypania
Sposób przygotowania:
Do jogurtu wsypać otręby, dodać pokrojone kawałki brzoskwini, żurawinę i wymieszać. Na wierzch posypać płatkami migdałowymi. Smacznego!
Otręby orkiszowe
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone
pogrubioną czcionką
Produkt może zawierać nasiona
sezamu.