Prymat Sól alpejska warzona drobnoziarnista jodowana 1 kg

Nowy produkt

3,69 zł

5901135047180

szt.

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Warto wiedzieć
Kiedy solimy potrawy?
Aby potrawy smakowały jak najlepiej, dopraw je solą na końcu przyrządzania. Lepiej nie używać soli do pieczenia, smażenia czy marynowania, ale dodawać ją już pod sam koniec przygotowania potrawy, gdy np. mięso jest już prawie gotowe. Szczególnie dotyczy to wątróbki czy polędwicy wołowej, ponieważ posolenie ich przed obróbką termiczną może spowodować, że będą zbyt twarde.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Sól alpejska z rejonu Salzkammergut*

Sól alpejska warzona ma wszechstronne zastosowanie w kuchni - sprawdza się do codziennego przyprawiania potraw. Podkreśla smak warzyw oraz mięs. Jest doskonała również do solenia wody do gotowania makaronów, kasz czy ryżów.

* Sól alpejska Prymat jest wydobywana w czystym i malowniczym rejonie austriackich Alp - Salzkammergut, pokrytym głównie jeziorami oraz górami. Złoża soli, z których powstaje, pochodzą sprzed około 250 milionów lat.
Sól alpejska warzona jodowana drobnoziarnista.
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Jednostka miaryszt.
sól alpejska
jodan potasu
substancja przeciwzbrylająca: E 535
Może zawierać: seler, jaja, mleko, gorczyca, orzeszki ziemne, soja
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna0 kJ / 0 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany0 g
w tym cukry0 g
Białko0 g
Sól98,3 g
Jod2000 µg (1333 % RWS**)
**Referencyjna wartość spożycia dla osób dorosłych.

Wymiar liczbowy: 1
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg

Producent: Prymat Sp. z o.o.

Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl

Ostatnio oglądane