Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Mąka Basia Extra wypiek to naturalny produkt o wysokich właściwościach wypiekowych. Powstaje ze zmielenia ziaren wyselekcjonowanej pszenicy, która dzięki swoim naturalnym właściwościom podnosi jakość wypieków. Dzięki temu Twoje ciasta będą doskonale wyrośnięte.
Mąka Basia Extra wypiek idealnie nadaje się do wszystkich ciast drożdżowych.
Spróbuj również:
Basia Mąka tortowa extra
Basia Mąka wrocławska
Basia Mąka poznańska
Basia Mąka z pełnego przemiału
Ciasto drożdżowe z owocami
- 1 kostka drożdży
- cukier wanilinowy
- 3/4 szkl. cukru
- 4 jaja
- 1 szkl. mleka
- 1 szkl. oleju
- 1 szkl. mąki Basia Extra wypiek
- szczypta soli
Na kruszonkę: 1/3 kostki masła, 3/4 szkl. cukru, 3/4 szkl. mąki
W naczyniu układamy warstwami składniki według powyższej kolejności. Zostawiamy je na 2-3 godz. pod przykryciem w ciepłym miejscu. Następnie wyrabiamy ręcznie lub mikserem do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia, układamy sezonowe owoce i posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 45 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Mąka pszenna typ 550