Basia Mąka Extra wypiek pszenna typ 550 1 kg

Nowy produkt

5,39 zł

5902020163244

szt.

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Mąka Basia Extra wypiek to naturalny produkt o wysokich właściwościach wypiekowych. Powstaje ze zmielenia ziaren wyselekcjonowanej pszenicy, która dzięki swoim naturalnym właściwościom podnosi jakość wypieków. Dzięki temu Twoje ciasta będą doskonale wyrośnięte.
Mąka Basia Extra wypiek idealnie nadaje się do wszystkich ciast drożdżowych.
Spróbuj również:
Basia Mąka tortowa extra
Basia Mąka wrocławska
Basia Mąka poznańska
Basia Mąka z pełnego przemiału
Ciasto drożdżowe z owocami
- 1 kostka drożdży
- cukier wanilinowy
- 3/4 szkl. cukru
- 4 jaja
- 1 szkl. mleka
- 1 szkl. oleju
- 1 szkl. mąki Basia Extra wypiek
- szczypta soli
Na kruszonkę: 1/3 kostki masła, 3/4 szkl. cukru, 3/4 szkl. mąki

W naczyniu układamy warstwami składniki według powyższej kolejności. Zostawiamy je na 2-3 godz. pod przykryciem w ciepłym miejscu. Następnie wyrabiamy ręcznie lub mikserem do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia, układamy sezonowe owoce i posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 45 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Mąka pszenna typ 550
Jednostka miaryszt.
100 g produktu* % w 100 g
Wartość energetyczna1441 kJ / 340 kcal17%
Tłuszcz1,3 g2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g2%
Węglowodany69,6 g27%
w tym cukry2,3 g3%
Białko10,9 g22%
Sól0,0 g0%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).

Wymiar liczbowy: 1
wyrośnięte wypieki
z pszenicy o wysokiej wartości wypiekowej**
najlepsza do ciast drożdżowych
** w rozumieniu energii ciasta powyżej 80 cm² mierzonej ekstensografem zgodnie z normą ISO 5530-2
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg

Producent: GoodMills Polska Sp. z o.o.

GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Diamentowa 2,
47-341 Stradunia

Ostatnio oglądane