Hortex Fasolka szparagowa żółta 450 g

Nowy produkt

9,49 zł

5900477000686

szt

Spożywać po obróbce termicznej
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C 4 dni
** -12 °C 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Zupa fasolowa
Hortex Fasolka szparagowa zielona
Hortex Bób
Kulinarne inspiracje Hortex
Roladki schabowe z fasolką

Składniki:
- Fasolka szparagowa żółta Hortex - 1 opakowanie
- 8 kotletów schabowych bez kości
- 8 plastrów szynki długodojrzewającej
- 8 plastrów żółtego sera
- 100 ml oleju do smażenia
- 2 łyżki masła
- świeżo zmielony czarny pieprz
- sól

Gotowe w 45 minut

Przygotowanie:
Fasolkę szparagową podgotuj w osolonej wodzie. Kotleciki ze schabu połóż na desce, przykryj folią spożywczą i rozbij płaskim tłuczkiem na cienkie plastry. Każdy kawałek mięsa dopraw solą i pieprzem. Na plastrach schabu połóż plasterek masła, szynki, sera i po 6-7 strączków fasoli. Zwiń roladki, które krótko obsmaż na gorącym oleju, ze wszystkich stron. Następnie przełóż je do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 °C na 40 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia odkryj roladki by ładnie się przyrumieniły. Upieczone roladki podawaj z ulubionymi Warzywami na patelnię.
Fasolka szparagowa żółta. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Jednostka miaryszt
Składniki: fasola szparagowa
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna129 kJ / 31 kcal
Tłuszcz<0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone<0,1 g
Węglowodany3,3 g
w tym cukry0,6 g
Błonnik3,5 g
Białko2,2 g
Sól0,01 g

Wymiar liczbowy: 450
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Sposób przygotowania - bez rozmrażania Garnek: Zawartość opakowania wsypać do garnka z lekko osoloną, wrzącą wodą. Gotować do miękkości ok. 8-12 minut, odcedzić. Fasolę podawać polaną stopionym masłem i zrumienioną tartą bułką lub z sosem holenderskim. Od postaci zamrożonej

Producent: Polski Ogród Sp. z o.o.

Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
www.hortex.pl