Novelle Makaron 100 % mąki z ciecierzycy 250 g

Nowy produkt

5,69 zł

5906940001983

szt

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Zdrowy
Zawiera mangan, który przyczynia się do utrzymania zdrowych kości oraz miedź, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego*.

Fit
Dzięki zawartości białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej*.

Wygodny
Przygotowuje się go znacznie szybciej i łatwiej niż warzywo, z którego pochodzi.

* Wystarczy spożyć 1 porcję (100 g ugotowanego makaronu) dziennie w celu uzyskania korzystnego działania.

Do czego użyć makaronu z ciecierzycy?
Do każdego dania, do którego używasz zwykłego makaronu!
Świetnie sprawdzi się w sałatkach i zapiekankach, polany sosem, a nawet w zupie!
Makaron świderki z mąki z ciecierzycy.
Produkt może zawierać gluten (pszenica, żyto) oraz jaja.
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.
Jednostka miaryszt
Składniki: mąka z ciecierzycy
Może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, żyto, pszenica
Wartość odżywcza w 100 g produktu przed ugotowaniemWartość odżywcza w 1 porcji (100 g) produktu po ugotowaniu%RWS* w porcji po ugotowaniu
Energia1529 kJ / 363 kcal724 kJ / 172 kcal9 %
Tłuszcz6,1 g2,8 g4 %
w tym kwasy nasycone1,1 g0,4 g2 %
Węglowodany55 g25 g10 %
w tym cukry5,1 g1,2 g1 %
Błonnik11 g5,5 g-
Białko17 g8,8 g18 %
Sól<0,01 g<0,01 g<1 %
Fosfor463 mg170 mg24 %
Miedź0,84 mg0,35 mg35 %
Mangan3,06 mg1,93 mg97 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.

Wymiar liczbowy: 250
źródło fosforu, miedzi, i manganu
źródło błonnika pokarmowego
źródło białka
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 5 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu.
Gotować we wrzątku: Czas gotowania 4 min 1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. 2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. 3. Gotować 4 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. 4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać. Od temperatury otoczenia

Producent: Makarony Polskie SA

Makarony Polskie SA
ul. Podkarpacka 15a
35-082 Rzeszów

Odwiedź nas na
makaronypolskie.pl
Polub nas na
facebook.com/twojemakaronypolskie