Jednostka miary | szt |
Wartość odżywcza w 100 g produktu przed ugotowaniem | Wartość odżywcza w 1 porcji (100 g) produktu po ugotowaniu | %RWS* w porcji po ugotowaniu | |
---|---|---|---|
Energia | 1529 kJ / 363 kcal | 724 kJ / 172 kcal | 9 % |
Tłuszcz | 6,1 g | 2,8 g | 4 % |
w tym kwasy nasycone | 1,1 g | 0,4 g | 2 % |
Węglowodany | 55 g | 25 g | 10 % |
w tym cukry | 5,1 g | 1,2 g | 1 % |
Błonnik | 11 g | 5,5 g | - |
Białko | 17 g | 8,8 g | 18 % |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | <1 % |
Fosfor | 463 mg | 170 mg | 24 % |
Miedź | 0,84 mg | 0,35 mg | 35 % |
Mangan | 3,06 mg | 1,93 mg | 97 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). | |||
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu. |
Producent: Makarony Polskie SA
Makarony Polskie SAOstatnio oglądane