Przechowywać w suchym miejscu.
Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Gyros z czerwoną cebulą i oliwkami
Dla 2 osób:
300 g polędwiczek wieprzowych,
2 łyżki oliwy z oliwek,
1 łyżka przyprawy do Gyrosa Kotányi,
1 czerwona cebula, 1 pomidor, czarne oliwki.
Przygotowanie:
Pokrój mięso w paski i dokładnie wymieszaj z przyprawą do Gyrosa Kotányi. Obierz cebulę i pokrój ją w krążki.
Wlej oliwę na rozgrzaną patelnię i obsmaż mięso z obu stron. Podsmaż krótko krążki cebuli. Dodaj oliwki i pomidory.
Przyprawa do gyrosa, mieszanka przyprawowa.
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Producent: KOTÁNYI Polonia Sp. z o.o.
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com