Podstawowy sposób użycia: Dodaj pół łyżeczki (2 g) przyprawy na każde 100 g warzyw.
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej smacznych inspiracji na www.przepisy.pl.
Bogactwo przypraw!
Odpowiedni dla wegan.
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska!
Razem wprowadzajmy zmiany na talerzu. To proste! Jedzmy różnorodnie, ograniczajmy ilość mięsa i sięgajmy po warzywa! Te małe zmiany mają duże znaczenie, bo pomagają przywracać Ziemi bioróżnorodność, zmniejszać emisję szkodliwych gazów, oszczędzać cenną wodę oraz ratować zagrożone gatunki roślin i zwierząt!
Jedz to, co dobre!
Zainspiruj się warzywnie
Grillowane warzywa
Przepis (4 porcje):
- 200 g batatów
- 4 łyżeczki Przyprawy do warzyw z grilla Knorr
- 200 g cukinii
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 200 g kolorowej papryki
- 100 g zielonych szparagów
- 3 łyżki oliwy
Przygotowanie:
1. Pokrojone warzywa wymieszaj z oliwą i przyprawą Knorr.
2. Grilluj je na średnim ogniu 4-6 min. z każdej strony, aż się zarumienią i zmiękną.
1 porcja: 225 g warzyw
Sałatka z grillowanych warzyw
Przepis (4 porcje)
- 200 g cukinii, pokrojonej w plastry
- 1 opak. Przyprawy do warzyw z grilla Knorr
- 200 g bakłażana pokrojonego w plastry
- 400 g kolorowej papryki pokrojonej na trójkąty średniej wielkości
- 200 g czerwonej cebuli pokrojonej na cząstki
- 100 g grzybów boczniaków
- 3 łyżki kaparów z zalewą
- 80 ml oliwy
- 100 g tartego parmezanu
- 1 cytryna
Przygotowanie
1. Pokrojone warzywa wymieszaj z oliwą i przyprawą Knorr.
2. Grilluj je z obu stron, przełóż do miski.
3. Dopraw sokiem z cytryny, posiekanymi kaparami, parmezanem i pozostałą oliwą.
1 porcja: 250 g warzyw
Przyprawa do warzyw z grilla.
Może zawierać seler, zboża (gluten), jaja, mleko i soję.
1 porcja = 2 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania około 11 porcji.