FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
100 % naturalne składniki dla uzyskania pełni smaku i aromatu
Sałatka z nowalijek
Składniki:
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 10 min
Porcje 4
Składniki:
200 g fasolki szparagowej żółtej
1 łyżka masła
100 g pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół
1 pęczek rzodkiewek pokrojonych w plastry
100 g botwiny
100 g rukoli
sól
sos:
50 ml zimnej wody
100 ml oliwy z oliwek
1 łyżeczka cukru
50 ml octu winnego z białego wina Kamis
1 łyżka musztardy sarepskiej Kamis
1 łyżeczka ziół do sałatek Kamis
sól, pieprz do smaku
1. Fasolkę szparagową gotuj przez ok 5 min w osolonej wodzie, odcedź do gorącej dodaj łyżkę masła, wymieszaj, następnie grilluj na ryflowanej patelni przez 5 min.
2. Do wody dodaj musztardę, ocet, cukier, miksuj blenderem wlewając powoli oliwę lub wymieszaj wszystko w zamkniętym naczyniu/słoiku. Dodaj zioła do sałatek, dopraw solą i pieprzem. Ponownie wymieszaj.
3. Pomidorki wymieszaj z rzodkiewką, fasolką, dodaj botwinę i rukolę.
4. Sałatkę polej sosem.
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wyprodukowano w Polsce
zioła (bazylia (20 %), koperek (12 %), natka pietruszki (9 %), szczypiorek (7 %), majeranek (5 %))
przyprawy (cebula, czosnek)
marchew
pasternak
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja