FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Flaki
Przygotowanie 15 min, gotowanie 3,5 godz., porcje 4
Składniki:
250 g Szpondra wołowego
½ Pęczka włoszczyzny
1 Mała cebula
2-3 Liście laurowe Kamis
3 Ziarna ziela angielskiego Kamis
500 g Pokrojonych obgotowanych flaków
1 Opakowanie przyprawy do flaków Kamis
2 Łyżki masła
½/2 Łyżki mąki pszennej
1 Szponder, włoszczyznę i opaloną cebulę zalej 2,5 l wody.
2 Dodaj liście laurowe, ziele angielskie. gotuj na wolnym ogniu przez ok. 2 godziny.
3 Do przecedzonego wywaru dodaj flaki, gotuj ok. 1 godziny.
4 Dodaj przyprawę, startą na tarce wcześniej ugotowaną włoszczyznę i gotuj jeszcze ok. 30 min.
5 Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i zrób jasną zasmażkę.
6 Pod koniec gotowania dodaj zasmażkę.
7 Przed podaniem możesz dodać szczyptę majeranku.
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać JAJA, MLEKO, zboża zawierające GLUTEN.
Wyprodukowano w Polsce