Prymat Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych 40 g

Nowy produkt

1,99 zł

5901135030656

szt.

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Któż nie zachwyca się tradycyjnym smakiem ogórków kwaszonych i sezonowych ogórków małosolnych! Sekret tej kulinarnej specjalności kuchni polskiej tkwi w starannej recepturze opartej na świeżych ogórkach, odpowiednio dobranych proporcjach przypraw takich jak: chrzan, koper, gorczyca biała, czosnek oraz klasycznej zalewie solnej. Wystarczy przygotować zalewę i w łatwy sposób uzyskać smakowite ogórki.
Przygotuj
- ok. 3 kg ogórków gruntowych
- sól

Sposób przygotowania:
1. Przygotuj zalewę, rozpuszczając sól w gorącej wodzie (1 czubata łyżka stołowa soli, tj. 20 g na każdy 1 l wody).
2. Do słoi o pojemności 1 l wsyp 1 czubatą łyżkę mieszanki do ogórków (ok. 7 g).
3. Następnie ułóż w każdym ze słoi umyte ogórki i zalej wcześniej przygotowaną zalewą.
4.
- ogórki kwaszone - Słoiki zakręć szczelnie zakrętką i pozostaw w chłodnym miejscu przez kilka tygodni.
- ogórki małosolne - Słoiki przykryj ściereczką i pozostaw przez 2-3 dni w temperaturze otoczenia.

Pamiętaj, że smak ogórków zależy m.in. od: temperatury, czasu przechowywania i użytych składników.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Mieszanka suszonych warzyw i przypraw do ogórków kwaszonych i małosolnych.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Jednostka miaryszt.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Bez dodatku: substancji konserwujących, glutaminianu sodu, barwników
koper
czosnek
chrzan
gorczyca biała
w 100 g mieszanki
Wartość energetyczna1437 kJ/ 342 kcal
Tłuszcz6,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g
Węglowodany47 g
w tym cukry7,8 g
Białko16 g
Sól0,57 g

Wymiar liczbowy: 40
opakowanie wystarczy na ok. 6 słoików 1 l
ogórki kwaszone w ok. 20 dni, ogórki małosolne w ok. 3 dni
z natury, bez dodatku: substancji konserwujących, glutaminianu sodu, barwników
Rozmiar opakowania: 40
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Prymat Sp. z o.o.

Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833