Przechowywać w suchym miejscu.
Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Filet z sandacza z cukinią i żółtą papryką
Dla 2 osób:
2 filety z sandacza, 1 łyżka przyprawy do Ryb Kotányi, 2 łyżki oliwy, 1 cukinia, 1 żółta papryka, 1 szczypta tymianku, sól, pieprz, sok z cytryny.
Przygotowanie:
Natrzyj obie strony filetów z sandacza przyprawą do ryby.
Smaż filety na oliwie, skórką do dołu przez 3 min. na średnim ogniu, a następnie ostrożnie odwróć. Pokrojoną cukinię i paprykę podsmaż na oliwie z oliwek. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
Skrop filety rybne sokiem z cytryny.
Przyprawa do ryb, mieszanka przyprawowa.
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Producent: KOTÁNYI Polonia Sp. z o.o.
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com