Przechowywać w suchym miejscu.
Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Pieczona wieprzowina z sałatką coleslaw
Dla 4 osób:
1 kg karkówki bez kości, 1 opakowanie przyprawy do Wieprzowiny Kotányi, 3 cebule, 1 łyżka smalcu, 1 biała kapusta, sól, pieprz, 1 łyżeczka kminku, 4 łyżki białego octu winnego, szczypta cukru, 3 łyżki oleju roślinnego.
Przygotowanie:
Cebulę pokrój w kostkę, umieść w brytfannie. Natrzyj mięso przyprawą do Wieprzowiny Kotányi i smalcem. Nastaw piekarnik na 190°.
Dodaj wodę i piecz mięso przez 1 godzinę. Obróć raz i kilkakrotnie polewaj sosem z pieczenia.
Podziel kapustę na ćwiartki, poszatkuj, dopraw solą, pieprzem i kminkiem.
Zagotuj ocet z cukrem i wodą. Polej kapustę, połącz z olejem.
Przyprawa do wieprzowiny, mieszanka przyprawowa.
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Producent: KOTÁNYI Polonia Sp. z o.o.
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com