Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Rosół
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 3 god.
Porcje 8
Składniki:
600 g porcji rosołowej z kurczaka
400 g szpondra wołowego
4 l zimnej wody
1 duża cebula przekrojona na pół
½ pęczka włoszczyzny
3 liście laurowe Kamis
1 łyżka soli
1 opakowanie Przyprawy do rosołu Kamis
250 g makaronu nitki
1. Kurczaka i szponder ułóż na blasze, mieść w rozgrzanym do 240°C piekarniku, piecz 6 min. następnie umieść w garnku, zalej wodą.
2. Cebulę opal bezpośrednio na gazie lub suchej patelni na ciemny kolor.
3. Do garnka dodaj włoszczyznę, cebulę, liście laurowe, sól. Gotuj na bardzo wolnym ogniu 3 godz. Godzinę przed końcem gotowania dodaj przyprawę do rosołu.
4. Podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem.
Przyprawa do rosołu. Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
warzywa (marchew (19,5 %), pasternak, por)
sól morska
przyprawy (cebula, pieprz czarny, ziele angielskie)
zioła (natka pietruszki, lubczyk (6,75 %), tymianek)
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja
| Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 949/225 (kJ/kcal) |
Wartość energetyczna | 225 kcal |
Tłuszcz | 1,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 37 g |
w tym cukry | 18 g |
Białko | 9,1 g |
Sól | 24,6 g |
Wymiar liczbowy: 12
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
z naturalnymi składnikami
100 % naturalnych składników dla uzyskania pełni smaku i aromatu
Rozmiar opakowania: 12
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: McCormick Polska S.A.
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska