Melvit Soczewica czarna 400 g

Nowy produkt

8,39 zł

5906827020359

szt

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sałatka z czarną soczewicą.

Składniki: 150 g czarnej soczewicy, 2 duże czerwone papryki, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki pokruszonych orzechów nerkowca, 1 łyżka - soku z cytryny, 1 łyżka oliwy, 1 łyżeczka papryki słodkiej, ½ łyżeczki curry, mielony pieprz, szczypta soli, pęczek natki pietruszki.

Sposób przygotowania: Soczewicę umyć, następnie zostawić na 30 minut w wodzie z sokiem z cytryny. Cebulę i paprykę pokroić w drobną kosteczkę, czosnek posiekać. Soczewicę ugotować w świeżej wodzie ok. 30 minut do miękkości. Na patelni z nieprzywieralną powłoką rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulę, następnie dosypać paprykę i całość wymieszać. Po kilku minutach dodać nerkowce, czosnek i przyprawy, wymieszać, dodać odcedzoną soczewicę, odrobinę wody i ponownie wymieszać. Po 3-5
minutach zdjąć patelnię z ognia. Danie posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Soczewica czarna.
Informacja dla alergików: produkt może zawierać gluten (jęczmień, owies, pszenica, żyto, orkisz), nasiona sezamu.
Jednostka miaryszt
Jęczmień: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Owies: Może zawierać
Żyto: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Pszenica: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Składniki: soczewica czarna
suchego Produktu w 100 g
Wartość energetyczna1383 kJ / 327 kcal
Tłuszcz1,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g
Węglowodany48 g
- w tym cukry1,2 g
Błonnik9,0 g
Białko24 g
Sól0,03 g

Wymiar liczbowy: 400
Cechy: wysoka zawartość białka
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować: 1. Przed gotowaniem wypłukać soczewicę. 2. Gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) przez ok. 25-30 min. Pod koniec gotowania można dodać sól do smaku. Od temperatury otoczenia

Producent: Melvit S.A.

MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel./+48 29/ 760 98 50
fax/+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.pl

Ostatnio oglądane