Przechowywać w temperaturze 2-7 °C. Po otwarciu zużyć w ciągu 3 dni.
Najlepiej spożyć przed: patrz góra opakowania.
W rzeczywistości, produkcja Rama Crema 31% wytwarza tylko 0.25 kg CO2 na 100g. Oznacza to, że w Polsce Rama Crema 31% ma o 62% mniejszy wpływ na klimat niż śmietany nabiałowe.
*Narzędzie do oceny cyklu życia (opracowane przez Quantis) porównujące markę RAMA i masło w Polsce (2023). Patrz https://www.rama.com/pl-pl/zrownowazony-rozwoj.
Do gotowania.
100 % roślinna
Laktoza <0,01 %
roztwór białka soczewicy (woda, mąka z soczewicy 2,5 %)
olej i tłuszcz roślinny 15 % (rzepakowy, kokosowy)
cukier
modyfikowana skrobia ziemniaczana
emulgator (polisorbat 60)
stabilizatory (metyloceluloza, guma ksantanowa)
regulator kwasowości (cytrynian trisodowy)
aromat naturalny
sól
barwnik (karoteny)
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
| Wartość odżywcza: w 100 ml |
---|
Energia | 642 kJ / 153 kcal |
Tłuszcz | 15 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6,5 g |
Węglowodany | 3,0 g |
w tym cukry | 1,3 g |
Białko | 1,3 g |
Sól | 0,25 g |
Laktoza <0,01 % | |
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 7
Trwałość po otwarciu: 3 dzień/dni
Wymiar liczbowy: 200
Rozmiar opakowania: 200
Jednostka (tekst opisowy): ml
Producent: Upfield Polska Sp. z o.o.
Upfield Polska Sp. z o.o.
ul. Żwirki i Wigury 14
02-092 Warszawa
Polska