Porcja 70 g suchego wyrobu dostarcza: energia 1140 kJ 270 kcal 14%, tłuszcz 3.01 g 4%, kwasy tłuszczowe nasycone 0.92 g 5%, cukry 2.04 g 2%, sól 0.07 g 1% GDA*
*GDA - Wskazane dzienne spożycie dla osoby dorosłej
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Makaron 8 jajeczny z kurkumą
mąka pszenna makaronowa (zawiera gluten)
semolina (mąka pszenna)
8 świeżych jaj / 1 kg (27%)
woda
przyprawa kurkuma
Zawiera: zboża zawierające gluten, jaja, pszenica
| W 100 g produktu | w porcji 70 g | % GDA* w porcji |
---|
Wartość energetyczna/ | 1629 kJ/ | 1140 kJ/ | 14% |
Wartość kaloryczna | 385 kcal | 270 kcal | 14% |
Tłuszcz | 4.3 g | 3.01 g | 4% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1.32 g | 0.92 g | 5% |
Węglowodany | 72.7 g | 50.89 g | 20% |
w tym cukry | 2.91 g | 2.04 g | 2% |
Białko | 14.0 g | 9.80 g | 20% |
Sól | 0.10 g | 0.07 g | 1% |
Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu | | | |
*GDA - Wskazane dzienne spożycie dla osoby dorosłej | | | |
% wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej | | | |
Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników | | | |
Wymiar liczbowy: 250
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski
pieroński szlagier
warzyć 10 minut
z dodatkiem przyprawy kurkumy
8 świeżych jaj w kilogramie
Produkt polski
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Makaron wrzucić do wrzącej, osolonej wody, przemieszać i gotować na małym ogniu 10-12 minut. Od temperatury otoczenia
Producent: Wytwórnia Makaronu Z. Kawalec, M. Czyż Sp. J.
Wytwórnia Makaronu Z. Kawalec, M. Czyż Sp. J.
ul. Nad Białką 17
43-502 Czechowice-Dziedzice
tel./fax +48 32 215 60 30
tel. 502 302 317
www.cdk.net.pl
e-mail: biuro@cdk.net.pl