Richtig Śląskie Nudle Makaron 8 jajeczny z kurkumą 250 g

Nowy produkt

5,49 zł

5902131000049

szt

Porcja 70 g suchego wyrobu dostarcza: energia 1140 kJ 270 kcal 14%, tłuszcz 3.01 g 4%, kwasy tłuszczowe nasycone 0.92 g 5%, cukry 2.04 g 2%, sól 0.07 g 1% GDA*

*GDA - Wskazane dzienne spożycie dla osoby dorosłej
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Makaron 8 jajeczny z kurkumą
Jednostka miaryszt
mąka pszenna makaronowa (zawiera gluten)
semolina (mąka pszenna)
8 świeżych jaj / 1 kg (27%)
woda
przyprawa kurkuma
Zawiera: zboża zawierające gluten, jaja, pszenica
W 100 g produktuw porcji 70 g% GDA* w porcji
Wartość energetyczna/1629 kJ/1140 kJ/14%
Wartość kaloryczna385 kcal270 kcal14%
Tłuszcz4.3 g3.01 g4%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1.32 g0.92 g5%
Węglowodany72.7 g50.89 g20%
w tym cukry2.91 g2.04 g2%
Białko14.0 g9.80 g20%
Sól0.10 g0.07 g1%
Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu
*GDA - Wskazane dzienne spożycie dla osoby dorosłej
% wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej
Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników

Wymiar liczbowy: 250
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski
pieroński szlagier
warzyć 10 minut
z dodatkiem przyprawy kurkumy
8 świeżych jaj w kilogramie
Produkt polski
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Makaron wrzucić do wrzącej, osolonej wody, przemieszać i gotować na małym ogniu 10-12 minut. Od temperatury otoczenia

Producent: Wytwórnia Makaronu Z. Kawalec, M. Czyż Sp. J.

Wytwórnia Makaronu Z. Kawalec, M. Czyż Sp. J.
ul. Nad Białką 17
43-502 Czechowice-Dziedzice
tel./fax +48 32 215 60 30
tel. 502 302 317
www.cdk.net.pl
e-mail: biuro@cdk.net.pl

Ostatnio oglądane