Porcja 70 g suchego wyrobu dostarcza: energia 1140 kJ 270 kcal 14%, tłuszcz 3.01 g 4%, kwasy tłuszczowe nasycone 0.92 g 5%, cukry 2.04 g 2%, sól 0.07 g 1% GDA*
  *GDA - Wskazane dzienne spożycie dla osoby dorosłej
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Makaron 8 jajeczny z kurkumą
 mąka pszenna makaronowa (zawiera gluten)
semolina (mąka pszenna)
8 świeżych jaj / 1 kg (27%)
woda
przyprawa kurkuma
Zawiera: zboża zawierające gluten, jaja, pszenica
|  | W 100 g produktu | w porcji 70 g | % GDA* w porcji | 
|---|
| Wartość energetyczna/ | 1629 kJ/ | 1140 kJ/ | 14% | 
| Wartość kaloryczna | 385 kcal | 270 kcal | 14% | 
| Tłuszcz | 4.3 g | 3.01 g | 4% | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1.32 g | 0.92 g | 5% | 
| Węglowodany | 72.7 g | 50.89 g | 20% | 
| w tym cukry | 2.91 g | 2.04 g | 2% | 
| Białko | 14.0 g | 9.80 g | 20% | 
| Sól | 0.10 g | 0.07 g | 1% | 
| Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu |  |  |  | 
| *GDA - Wskazane dzienne spożycie dla osoby dorosłej |  |  |  | 
| % wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej |  |  |  | 
| Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników |  |  |  | 
 Wymiar liczbowy: 250
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski
pieroński szlagier
warzyć 10 minut
z dodatkiem przyprawy kurkumy
8 świeżych jaj w kilogramie
Produkt polski
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Makaron wrzucić do wrzącej, osolonej wody, przemieszać i gotować na małym ogniu 10-12 minut. Od temperatury otoczenia
 Producent: Wytwórnia Makaronu Z. Kawalec, M. Czyż Sp. J.
 Wytwórnia Makaronu Z. Kawalec, M. Czyż Sp. J.
 ul. Nad Białką 17
 43-502 Czechowice-Dziedzice
 tel./fax +48 32 215 60 30
 tel. 502 302 317
 www.cdk.net.pl
 e-mail: biuro@cdk.net.pl