Sonko Kasza orkiszowa 200 g (2 x 100 g)

Nowy produkt

4,29 zł

5902180730102

szt

2 x 100 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kasza orkiszowa znana była już starożytnym Rzymianom, którzy już wtedy docenili jej wyjątkowo słodko-orzechowy smak i aromat. Jest źródłem białka oraz wielu cennych minerałów pochodzenia naturalnego, takich jak magnez, żelazo i cynk. Produkt cechuje także niska zawartość tłuszczu i cukrów oraz wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Kasza orkiszowa idealnie komponuje się z owocami morza, rybami, mięsami i stanowi doskonałą bazę do sałatek. Smakosze kulinarni stosują ją jako doskonały zamiennik ryżu w risotto, tworząc w ten sposób smaczne i aromatyczne ,,kaszotto".
Spróbuj również:
Sonko Kasza jęczmienna w 6 minut
Sonko Kasza pęczak jęczmienna
Sonko Kasza perłowa jęczmienna
Kasza orkiszowa.
Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje kaszy. porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 160 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli
Kraj pochodzenia: Polska - PL, Słowacja - SK, Litwa - LT
Jednostka miaryszt
Składniki: kasza orkiszowa (z pszenicy orkisz)
Zawiera: pszenica
Wartość odżywcza na 100 gWartość odżywcza na porcję¹
Wartość energetyczna1439 kJ720 kJ
Wartość energetyczna340 kcal170 kcal
Tłuszcz, w tym:1,7 g0,9 g
- kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g0,2 g
Węglowodany, w tym:62,1 g31,1 g
- cukry1,3 g0,7 g
Błonnik8,7 g4,3 g
Białko14,8 g7,4 g
Sól<0,01 g<0,01 g
Magnez94,3 mg (25 %²)47,2 mg
Żelazo3,2 mg (23 %²)1,6 mg
Cynk1,9 mg (19 %²)0,97 mg
Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje kaszy.
¹porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 160 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli
² % dziennej referencyjnej wartości spożycia

Liczba jednostek: 2
Wymiar liczbowy: 100
naturalne źródło minerałów
wysoka zawartość błonnika pokarmowego
źródło magnezu, żelaza i cynku
źródło białka
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 400 g zawiera 4 porcje kaszy.
Gotować w woreczku: Ilość wody w garnku dobrać tak, by woreczek był cały zanurzony. Wodę zagotować. Woreczek włożyć do wrzątku. Wodę można lekko posolić. Gotować pod przykryciem około 6 minut. W zależności od preferowanej konsystencji kaszy czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Wyjąć woreczek, przepłukać w zimnej wodzie, odsączyć, rozerwać woreczek wzdłuż drobnej perforacji i wysypać kaszę na talerz. Od temperatury otoczenia

Producent: Sonko Sp. z o.o.

Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Polska
www.sonko.pl

Ostatnio oglądane