Novelle Makaron 100 % mąki z zielonego groszku 250 g

Nowy produkt

5,49 zł

5906940001969

szt

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Zdrowy
Zawiera fosfor, który pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów*.

Fit
Dzięki wysokiej zawartości białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej*.

Wygodny
Przygotowuje się go znacznie szybciej i łatwiej niż warzywo, z którego pochodzi.

* Wystarczy spożyć 0,5 porcji (50 g ugotowanego makaronu) dziennie w celu uzyskania korzystnego działania.

Do czego użyć makaronu z zielonego groszku?
Do każdego dania, do którego używasz zwykłego makaronu!
Świetnie sprawdzi się w sałatkach i zapiekankach, polany sosem, a nawet w zupie!
Makaron świderki z mąki z zielonego groszku.
Produkt może zawierać gluten (pszenica, żyto) oraz jaja.
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.
Jednostka miaryszt
Składniki: mąka z zielonego groszku
Może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, żyto, pszenica
Wartość odżywcza w 100 g produktu przed ugotowaniemWartość odżywcza w 1 porcji (100 g) produktu po ugotowaniu%RWS* w porcji po ugotowaniu
Energia1450 kJ / 343 kcal753 kJ / 178 kcal9 %
Tłuszcz1,8 g0,8 g1 %
w tym kwasy nasycone0,4 g0,2 g1 %
Węglowodany54 g28 g11 %
w tym cukry6,5 g2,2 g2 %
Błonnik11 g7,1 g-
Białko23 g11 g23 %
Sól<0,01 g<0,01 g<1 %
Fosfor483 mg239 mg34 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.

Wymiar liczbowy: 250
źródło fosforu
źródło błonnika pokarmowego
wysoka zawartość białka
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 5 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu.
Gotować we wrzątku: Czas gotowania 4 min 1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. 2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. 3. Gotować 4 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. 4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać. Od temperatury otoczenia

Producent: Makarony Polskie SA

Makarony Polskie SA
ul. Podkarpacka 15a
35-082 Rzeszów

Odwiedź nas na
makaronypolskie.pl
Polub nas na
facebook.com/twojemakaronypolskie

Ostatnio oglądane