Jednostka miary | szt |
Wartość odżywcza w 100 g produktu przed ugotowaniem | Wartość odżywcza w 1 porcji (100 g) produktu po ugotowaniu | %RWS* w porcji po ugotowaniu | |
---|---|---|---|
Energia | 1450 kJ / 343 kcal | 753 kJ / 178 kcal | 9 % |
Tłuszcz | 1,8 g | 0,8 g | 1 % |
w tym kwasy nasycone | 0,4 g | 0,2 g | 1 % |
Węglowodany | 54 g | 28 g | 11 % |
w tym cukry | 6,5 g | 2,2 g | 2 % |
Błonnik | 11 g | 7,1 g | - |
Białko | 23 g | 11 g | 23 % |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | <1 % |
Fosfor | 483 mg | 239 mg | 34 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). | |||
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu. |
Producent: Makarony Polskie SA
Makarony Polskie SAInne z tej kategorii
Ostatnio oglądane