Najlepiej spożyć przed: data minimalnej trwałości podana wzdłuż pionowego zgrzewu opakowania.
Warunki przechowywania:
-6 °C: 1 tydzień.
-12 °C: 1 miesiąc.
-18 °C: do daty minimalnej trwałości.
Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Jawo
Ślimak, ślimak pokaż rogi, dam ci sera na pierogi...
www.jawo.pl
Opakowanie nie zawiera BPA
Placki ziemniaczane. Produkt głęboko mrożony.
Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.
Produkt polski
ziemniaki 80 %
pasteryzowane jaja płynne
skrobia modyfikowana
cebula
skrobia ziemniaczana
mąka pszenna
olej rzepakowy
sól
Zawiera: jaja, pszenica
| Wartość odżywcza w 100 g | %RWS* |
---|
Wartość energetyczna | 522 kJ / 124 kcal | 6 % |
Tłuszcz | 2,2 g | 3 % |
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 2 % |
Węglowodany | 23 g | 9 % |
w tym Cukry | 4,3 g | 5 % |
Białko | 2,3 g | 5 % |
Sól | 0,95 g | 16 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). | | |
Informacja dla osób chorych na cukrzycę: zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 2,3; WBT 0,3. | | |
Wymiar liczbowy: 480
80 % tartych ziemniaków
Produkt polski
Rozmiar opakowania: 480
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 8 sztuk/sztuki
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 8 sztuk w opak.
Smażyć w płytkim tłuszczu: Patelnia Rozmrożone placki podsmażaj na średnim ogniu na posmarowanej olejem patelni przez 3 minuty. Przewróć na drugą stronę w połowie czasu smażenia. Od postaci rozmrożonej
Piec w piekarniku: Piekarnik Nagrzej piekarnik do 220 °C, ułóż na blasze rozmrożone placki i podgrzewaj 12-15 min. Od postaci zamrożonej
Smażyć w głębokim tłuszczu: Frytkownica Podgrzej olej we frytkownicy do 170-175 °C, włóż pojedynczo zamrożone placki i smaż przez 3-4 min. Od postaci zamrożonej
Producent: JAWO sp. z o.o.
JAWO sp. z o.o.
ul. Równoległa 88/98
42-216 Częstochowa
Polska
tel.: +48 34 363 14 28
Opinie o produktach:
+48 34 363 23 73
opinie@jawo.pl