FRoSTA Warzywa do piekarnika kalafior fasola marchew 400 g

Nowy produkt

6,49 zł

5900972001355

szt

Najlepiej spożyć przed: patrz nadruk w białym polu kodowym.
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C.

Przechowywanie w domu
* (-6°C) 4 dni
** (-12°C) 3 tygodnie
*** (-18°C) do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk w białym polu kodowym)
Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Sprawdź skąd pochodzą nasze składniki na www.frosta.pl

Więcej inspiracji na www.frosta.pl

Czy wiesz, że...
Mrożenie pozwala zachować witaminy i wartości odżywcze zawarte w warzywach na długi czas.
100 % naturalnego smaku
Przygotowaliśmy dla Ciebie naturalnie pyszne Warzywa do piekarnika - bez barwników, aromatów, wzmacniaczy smaku i substancji konserwujących*. Zadbaliśmy, aby smakowały jak najlepiej! Gdy warzywa dojrzeją, są zbierane z pola i jak najszybciej zamrażane - dzięki temu na Twoim talerzu są soczyste i chrupiące. Przyprawiamy je również świeżymi ziołami zamrożonymi tuż po zbiorach. Umyte, obrane i pokrojone - tylko czekają na Twoje kulinarne, pełne smaku pomysły. FRoSTA. Smaczna i prosta.
*Czy wiesz, że...
Mrożonki nie potrzebują substancji konserwujących, dlatego w naszych Warzywach na patelnię ich nie znajdziesz - to proste!
Pyszny przepis na warzywa!
Warzywa z aromatycznym dipem serowym.

Składniki: Warzywa do piekarnika (400 g), 150 ml mleka, 50 g sera Gorgonzola, pół cebuli, 1 łyżka masła, 1 łyżeczka mąki, sól, pieprz

Przygotowanie:
- warzywa przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu
- pokrojoną w kostkę cebulę przesmaż na maśle
- dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj
- powoli dodawaj mleko, energicznie mieszając, następnie odparuj
- dodaj rozdrobniony ser, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj
- warzywa podaj z przygotowanym dipem i gotowe!
Mieszanka warzyw z fasolą Romano i kalafiorem, przyprawiona bazylią i oregano. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać gluten, skorupiaki, jaja, ryby, soję, mleko, seler, gorczycę, mięczaki.
Jednostka miaryszt
warzywa 97 % (marchew żółta 50 % [słodka i chrupiąca], cebula czerwona, fasola Romano 17 %, kalafior 12 %)
woda
czosnek (ząbki krojone i dodawane do warzyw bezpośrednio podczas produkcji)
sól (bez substancji przeciwzbrylających)
bazylia 0,2 % (uprawiana specjalnie dla FRoSTY, siekana i mrożona tuż po zebraniu)
oregano 0,2 % (siekane i mrożone tuż po zebraniu)
pieprz czarny (mielony tuż przed doprawieniem warzyw)
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, skorupiaki, jaja, ryba, mleko, mięczaki, gorczyca, soja
Barwniki: Nie zawiera
Wzmacniacze smaku: Nie zawiera
Smaki / Aromaty: Nie zawiera
konserwanty: Nie zawiera
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
Wartość energetyczna121 kJ / 29 kcal
Tłuszcz0,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g
Węglowodany4,4 g
- w tym cukry3,4 g
Białko1,1 g
Sól0,50 g

Wymiar liczbowy: 400
bez wzmacniaczy smaku, bez barwników i aromatów 100 % naturalnego smaku
zapiecz lub usmaż
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Odgrzać w kuchence mikrofalowej: Mikrofalówka: Do odpowiedniego naczynia wrzuć zamrożone warzywa. Dodaj 1 łyżkę oleju. Podgrzewaj pod przykryciem przy mocy 600 W przez 11 minut. Przed podaniem dokładnie wymieszaj. Od postaci zamrożonej
Piec w piekarniku: Piekarnik: Rozgrzej piekarnik do 200°C (termoobieg). Zawartość opakowania umieść na blasze na papierze do pieczenia, polej 2-3 łyżkami oleju lub oliwy z oliwek. Piecz około 20 minut. Od postaci zamrożonej
Smażyć w płytkim tłuszczu: Głodny? To działamy! Patelnia: Na patelni wlej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu przez 7 minut, od czasu do czasu mieszając. Od postaci zamrożonej

Producent: FRoSTA Sp. z o.o.

FRoSTA sp. z o.o.
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz
tel. 52 36 06 780
e-mail: info@frosta.pl
Facebook: /frosta.polska
Instagram: /frosta_pl
www.frosta.pl

Ostatnio oglądane