Wafle kukurydziane o smaku zielonej cebulki to produkt niskotłuszczowy - zawierają jedynie 1.8 g tłuszczu w 100 g produktu. Nie zawierają natomiast glutenu. Powstały bez dodatku glutaminianu monosodowego.Wafle DZIK® stworzone zostały z myślą o osobach, które dbając o swoje zdrowie i sylwetkę tęsknią za smakiem wyrazistych, chrupiących przekąsek. Nasz produkt może stanowić element zdrowej, zrównoważonej diety.
Jednostka miary | szt |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 379 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1607 kJ
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,8 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Zawartość węglowodanów: 81 g
Cukry: 3 g
Zawartość błonnika: 1,7 g
Zawartość białek: 8,9 g
Zawartość soli: 2,3 g
Wprowadziłem wartości odżywcze: Wszystkie prawnie wymagane wartości odżywcze zostały zadeklarowane
Typ: Wafle kukurydziane
Smak: Cebulowy
Składniki: Kukurydza 45%, grys kukurydziany 45%, przyprawa o smaku cebulowym 10% [sól, cebula, słodka serwatka w proszku (zawiera mleko), cukier, aromaty (zawierają mleko), pietruszka, przyprawy]. Produkt może zawierać sezam.
Produkt zmiennowagowy: Nie
Zawartość netto: 120 g
Dla diabetyków: Nie
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Całkowity okres minimalnej trwałości (od daty produkcji): 365 dni (dzień)
Oświadczenie o poprawności danych: Oświadczam, że wprowadziłem dane zgodnie z aktualnie obowiązującymi wymaganiami prawnymi
Niska zawartość tłuszczu: 1
Produkt podlega poniższej dyrektywie / RegulationTypeCode: FOOD_INFORMATION_REGULATION
Producent: WK DZIK
WK DZIK
Wiejska 3A
05-552 Łazy
Ostatnio oglądane