Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Bez dodatku glutaminianu monosodowego
Bez dodatku konserwantów
Żurek
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 120 min
Porcje 6
Składniki:
400 g wędzonych żeberek
200 g szpondru wołowego
1/3 pęczka włoszczyzny
3 suszone podgrzybki
2 cebule
400 ml zakwasu
1 opakowanie Przyprawy do żurku i barszczu białego Kamis
2 łyżki chrzanu
3 łyżki śmietany 18 %
150 g białej kiełbasy
4 jaja ugotowane w koszulce
sól pieprz do smaku
1. Żeberka, szponder, włoszczyznę, 1 cebulę, grzyby, zalej 3 l wody i gotuj ok. 90 min, następnie wyjmij je z wywaru.
2. Mięso z żeberek i grzyby pokrój w paski, podsmaż razem z pozostałą cebulą pokrojoną w kostkę, dodaj do wywaru, dodaj zakwas, przyprawę i gotuj jeszcze 20 min.
3. Na koniec dodaj chrzan i śmietanę.
4. Podawaj z białą kiełbasą i z jajami ugotowanymi w koszulce.
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, soję, zboża zawierające gluten.
Wyprodukowano w Polsce