PODRAVKA d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Wzbogać swoje danie...
Natrzyj kurczaka, mięso lub rybę.
Wymieszaj z zupą lub sosem.
Dodaj do marynat.
Sposób przyrządzania: Na jedną porcję (250 ml) gotowanej lub duszonej potrawy (zup, sosów, ryżu, warzyw i potraw mięsnych) dodać 1 łyżeczkę (3 g) vegety na 5 minut przed końcem gotowania. Mięso lub potrawy rybne przed pieczeniem doprawić Vegetą według uznania.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia. Najlepiej spożyć przed: data z boku opakowania.
www.vegeta.pl
PODRAVKA d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Wydobądź pełnię smaku
Nasza mistrzowska mieszanka nadaje potrawom bogaty i zrównoważony smak Umami.
Bez dodatku aromatów.
696 g świeżych warzyw zostało użyte do wyprodukowania tego opakowania*
*Opakowanie zawiera 69,6 g suszonych warzyw.
Vegeta
Zainspiruj się i gotuj wszystko, co tylko możesz sobie wyobrazić.
Rozpocznij nową kulinarną podróż.
www.vegeta.pl
Składniki: 4 filety z kurczaka (ok. 600 g)
- 3 cebule
- 200 g czerwonej papryki
- 150 g cukinii
- 400 g przecieru pomidorowego Podravka
- 2 ząbki czosnku
- 100 g startego żółtego sera
- szczypta pieprzu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka Vegety bez dodatku glutaminianu sodu
Przygotowanie: Filety z kurczaka doprawić Vegetą i usmażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie z oliwek, aż będą złotobrązowe. Filety zdjąć z patelni i odłożyć. Na tej samej patelni smażyć przez 2 minuty drobno posiekaną cebulę i paprykę, następnie dodać drobno posiekany czosnek i pokrojoną cukinię. Dodać przecier pomidorowy, pieprz, łyżkę Vegety i gotować na wolnym ogniu przez dwie minuty. Warzywa przełożyć do niedużego naczynia żaroodpornego (około 20 x 20 cm). Kurczaka ułożyć na wierzchu i lekko zanurzyć w warzywach. Można posypać startym żółtym serem. Piec przez 15 minut w temperaturze 200℃. Podawać na ciepło z grzankami.
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja