1 porcja** zawiera: 140 kJ 35 kcal 2%*
w 100 ml: 190 kJ / 45 kcal
^Z naturalnej mineralnej soli potasowej.
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja = 75 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 5 porcji sosu.
Sposób przygotowania
1. Zawartość torebki wsyp do 1,5 szklanki zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
2. Doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut mieszając. Udekoruj bazylią.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Amino - kuchnia polska
Bez konserwantów
Sosy Amino nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstają z najwyższej jakości suszonych warzyw, przypraw oraz innych suchych składników. Suszenie jest naturalną metodą zapewnienia trwałości produktów spożywczych.
Zgodnie z prawem do tego typu produktów nie powinno dodawać się substancji konserwujących.
Sos boloński.
Może zawierać mleko, jaja i seler.
mąka PSZENNA
koncentrat pomidorowy (21%)
sól
cukier
cebula (6,3%)
tłuszcz palmowy
wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
czosnek (1,5%)
przyprawy: papryka słodka, pieprz, gałka muszkatołowa
aromaty (w tym PSZENICA, JĘCZMIEŃ)
zamiennik soli^
zioła: natka pietruszki, oregano
maltodekstryna
sok z czerwonego buraka
kwas: kwas cytrynowy
Zawiera: jęczmień, pszenica
Może zawierać: seler, jaja, mleko
Sztuczne konserwanty: Nie zawiera
| 100 ml przyrządzonego sosu | 1 porcji** | %* w porcji** |
---|
Energia | 190 kJ / 45 kcal | 140 kJ / 35 kcal | 2% |
Tłuszcz | 0,8 g | 0,6 g | <1% |
w tym kw. tł. nasycone | 0,5 g | 0,4 g | 2% |
Węglowodany | 8 g | 6 g | 2% |
w tym cukry | 3 g | 2,5 g | 3% |
Błonnik | 0,8 g | 0,6 g | |
Białko | 1,5 g | 1 g | 2% |
Sól | 1,1 g | 0,83 g | 14% |
Wymiar liczbowy: 43
z Wami ponad 40 lat
polski smak
bez konserwantów
Rozmiar opakowania: 43
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Amino
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa