Eti Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Çikolata Fabrikası Organize Sanayi Bölgesi Orhan Erden Bulvarı No:2
Eskişehir / Türkiye
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
www.etietieti.com
Baton nugatowy (22 %) z orzeszkami ziemnymi (27 %) i karmelem (8 %) pokryty czekoladą mleczną (31,5 %).
Może zawierać
pistacje,
orzechy laskowe,
soję oraz
sezam.
orzeszki ziemne
cukier
mleko pełne w proszku
syrop cukru inwertowanego
oleje roślinne (całkowicie utwardzony palmowy, palmowy, shea)
maltodekstryna
miazga kakaowa
tłuszcz kakaowy
serwatka w proszku (z mleka)
substancja utrzymująca wilgoć (sorbitol)
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
emulgatory (fosfatydy amonu, lecytyny ze słonecznika, polirycynooleinian poliglicerolu)
białko jaja w proszku
mąka pszenna (gluten)
fruktooligosacharydy
sól
masło (z mleka)
inulina
aromaty
regulator kwasowości (wodoroweglan sodu)
Zawartość suchej masy mlecznej w mlecznej czekoladzie minimum 30 %, masa kakaowa minimum 25 %
Zawiera: zboża zawierające gluten, jaja, mleko, orzeszki ziemne, pszenica
Może zawierać: orzechy laskowe, pistacje/orzechy pistacjowe, sezam, soja
| Wartość odżywcza na 100 g |
---|
Wartość energetyczna (kJ/kcal) | 2157/508 |
Tłuszcz (g) | 29 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 14 |
Węglowodany (g) | 53 |
w tym cukry (g) | 37 |
Błonnik (g) | 2,7 |
Białko (g) | 12 |
Sól (g) | 0,28 |
Wymiar liczbowy: 45
Rozmiar opakowania: 45
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: ETI European Food Industries S.A. oddział w Polsce
ETI European Food Industries S.A. Oddział w Polsce,
Empark Mokotów Business Park,
Polska,
02-676 Warszawa,
ul. Postępu 18 B