Eti Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Çikolata Fabrikası Organize Sanayi Bölgesi Orhan Erden Bulvarı No:2
Eskişehir / Türkiye
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
www.etietieti.com
Baton karmelowy (34,3 %) z płatkami z pszenicy i kukurydzy (15,7 %) w czekoladzie mlecznej (38 %).
Może zawierać
pistacje,
orzechy laskowe,
soję,
sezam,
orzeszki ziemne oraz
jaja.
cukier
mleko pełne w proszku
oleje roślinne (całkowicie utwardzony palmowy, palmowy, shea)
tłuszcz kakaowy
serwatka w proszku (z mleka)
syrop cukru inwertowanego
miazga kakaowa
mąka kukurydziana
mąka pszenna (gluten)
substancja utrzymująca wilgoć (sorbitol)
fruktooligosacharydy
mąka ryżowa
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
inulina
emulgatory (fosfatydy amonu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, polirycynooleinian poliglicerolu, lecytyny ze słonecznika)
sól
aromaty
regulator kwasowości (wodorowęglan sodu)
Zawartość suchej masy mlecznej w mlecznej czekoladzie minimum 30 %, masa kakaowa minimum 25 %
Zawiera: zboża zawierające gluten, mleko, pszenica
Może zawierać: jaja, orzechy laskowe, orzeszki ziemne, pistacje/orzechy pistacjowe, sezam, soja
| Wartość odżywcza na 100 g |
---|
Wartość energetyczna (kJ/kcal) | 2049/490 |
Tłuszcz (g) | 26 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 17 |
Węglowodany (g) | 60 |
w tym cukry (g) | 49 |
Błonnik (g) | 2,9 |
Białko (g) | 7,0 |
Sól (g) | 0,66 |
Wymiar liczbowy: 28
Rozmiar opakowania: 28
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: ETI European Food Industries S.A. oddział w Polsce
ETI European Food Industries S.A. Oddział w Polsce,
Empark Mokotów Business Park,
Polska,
02-676 Warszawa,
ul. Postępu 18 B