Eti Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Çikolata Fabrikası Organize Sanayi Bölgesi Orhan Erden Bulvarı No:2
Eskişehir / Türkiye
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
www.etietieti.com
Baton kokosowy (13,3 %) z płatkami z kukurydzy i pszenicy (14,7 %) w czekoladzie mlecznej (42,3 %).
Może zawierać
pistacje,
orzechy laskowe,
soję,
sezam,
orzeszki ziemne oraz
jaja.
cukier
wiórki kokosowe
mleko pełne w proszku
tłuszcz kakaowy
serwatka w proszku (z mleka)
miazga kakaowa
oleje roślinne (palmowy, shea)
substancja utrzymująca wilgoć (sorbitol)
mąka kukurydziana
maltodekstryna
mąka pszenna (gluten)
syrop cukru inwertowanego
mąka ryżowa
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
emulgator (lecytyny ze słonecznika, fosfatydy amonu, polirycynooleinian poliglicerolu)
aromaty
sól
substancja konserwująca (sorbinian potasu)
inwertaza enzym
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
Czekolada mleczna: masa mleczna minimum 30 %, masa kakaowa minimum 25 %
Zawiera: zboża zawierające gluten, mleko, pszenica
Może zawierać: jaja, orzechy laskowe, orzeszki ziemne, pistacje/orzechy pistacjowe, sezam, soja
| Wartość odżywcza na 100 g |
---|
Wartość energetyczna (kJ/kcal) | 2040/488 |
Tłuszcz (g) | 27 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 19 |
Węglowodany (g) | 59 |
w tym cukry (g) | 45 |
Błonnik (g) | 2,5 |
Białko (g) | 5,8 |
Sól (g) | 0,30 |
Wymiar liczbowy: 28
Rozmiar opakowania: 28
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: ETI European Food Industries S.A. oddział w Polsce
ETI European Food Industries S.A. Oddział w Polsce,
Empark Mokotów Business Park,
Polska,
02-676 Warszawa,
ul. Postępu 18 B