Pakowano w atmosferze ochronnej.
Należy spożyć do: data i nr partii na spodzie opakowania. Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +8 °C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Naleśniki z twarogiem.
Składniki (na ok. 8 sztuk):
Ciasto naleśnikowe:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka Mleka Wiejskiego z Piątnicy
- 0,5 szklanki wody gazowanej
- 2 jajka
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli
Masa twarogowa:
- 250 g Twarogu z Piątnicy
- 1 żółtko jaja (opcjonalnie)
- 2 łyżki cukru pudru
- 1/4 łyżeczki esencji waniliowej
- 3 łyżki śmietany 18 % z Piątnicy (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Do miski wbij jajka, dodaj mąkę, mleko, wodę, olej i sól. Wymieszaj na gładką masę i odstaw na 10 minut. Po tym czasie usmaż na dobrze rozgrzanej patelni cienkie naleśniki.
Nadzienie:
Do miski włóż twaróg. Dodaj cukier puder, esencję waniliową oraz opcjonalnie żółtko i śmietanę. Wymieszaj na gładką masę.
Nadziewanie i podanie:
Nałóż masę twarogową na naleśnik, a następnie zwiń go w rulon lub złóż w kopertę. Przygotowane naleśniki podsmaż przez chwilę, by były chrupiące. Podawaj na ciepło polane śmietaną lub z ulubionymi owocami.
Twaróg półtłusty mielony.
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 8
Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania: Pakowane w atmosferze ochronnej
Trwałość po otwarciu: 48 Godziny
Wymiar liczbowy: 250
Cechy: idealny na słodko i na słono
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
ul. Forteczna 3,
18-421 Piątnica
www.piatnica.com.pl
www.facebook.com/PiatnicaOSM