Masa netto
80 g (40 x 2 g)
Dilmah Ceylon Tea Company PLC
111 Negombo Road,
Peliyagoda,
Sri Lanka
+94 11 482 2000
info@dilmahtea.com
www.dilmahtea.com
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
English Breakfast
Herbata z regionu Dimbula była ulubioną herbatą angielskich i szkockich plantatorów, którzy stworzyli przemysł herbaciany Cejlonu. Nazwę „English Breakfast” stworzył producent z Edynburga, który chciał w ten sposób wyróżnić na rynku swoją herbatę. Nazwał ją "Herbatą śniadaniową", zaś w londyńskich herbaciarniach dodawano "Angielska".
Dziś English Breakfast cieszy się ogromną popularnością na całym świecie. Ta charakteryzująca się mocnym i pełnym smakiem herbata idealnie smakuje bez dodatków, ale może być także serwowana z odrobiną mleka, śmietanki, miodu czy cukru.
Earl Grey
Earl Grey to nie tylko herbata, ale także na poły polityczna i sensacyjna legenda. Pewnego razu goszcząc na dworze chińskiego cesarza, brytyjski dyplomata uratował życie jednemu z tamtejszych urzędników. W geście wdzięczności angielski premier hrabia Charles Grey otrzymał paczkę herbaty wzbogaconej skórką specjalnej odmiany pomarańczy.
Earl Grey Tea jest zgodnie z tradycją czarną herbatą z dodatkiem bergamoty. Takie połączenie daje niepowtarzalny, elegancki napar, idealny o każdej porze dnia.
English Afternoon
Malowniczy, usiany zielonymi krzewami herbacianymi region Bogawantalawa nazywany bywa "Złocistą Doliną" ze względu na barwę naparu, jaki dają tutejsze herbaty. Pierwsze krzewy posadzono tu pod koniec XIX wieku - na wysokości 1300 m n.p.m., w pobliżu leżącego w samym sercu cejlońskich gór miasta Nuwara Eliya. Herbata Dilmah English Afternoon zrywana jest ręcznie i pakowana w ciągu zaledwie kilku dni od zbiorów, aby zachować jej naturalną świeżość, pełnię smaków i aromatów oraz zapewnić aktywne działanie dobroczynnych przeciwutleniaczy.
Ceylon Sypreme
Niewielka wysepka położona na Oceanie Indyjskim przez wieki słynęła z wyjątkowości miejscowych przypraw i kamieni szlachetnych. Jednak dziś to "Cejlońska herbata" najlepiej definiuje specyfikę Sri Lanki. Wśród wspaniałego bogactwa różnorodności cejlońskiej herbaty region Maskeliya wyróżnia się uprawami dającymi intensywne, pełne, mocne w charakterze napary. Ceylon Supreme to jedna z ulubionych herbat założyciela Dilmah, Merrilla J. Fernando. Idealna dla miłośników esencjonalnych smaków oraz tych, którzy do herbaty dodają mleko.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Zebrano i zapakowano: Republika Sri Lanki (Cejlon)
Producent: Gourmet Foods Sp. z o.o.
Gourmet Foods Sp. z o.o.
ul. Wybrzeże Gdyńskie 6a,
01-531 Warszawa,
Poland
www.gourmetfoods.pl
info@gourmetfoods.pl
+48 22 834 22 03
Facebook: facebook.com/dilmah
Twitter: twitter.com/dilmah