Tao Tao Suszone grzyby Mun 50 g

Nowy produkt

8,99 zł

5901882777712

szt

Doskonałe do zup grzybowych, bigosu, farszu i sosów.
Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Michel Moran
Mapa Smaków

facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow
Kulinarnych inspiracji szukaj na www.TaoTao.pl
Grzyby Mun to odmiana nadrzewnego grzyba występującego w strefie tropikalnej. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealny dodatek do bigosu, farszu, sosów, zup, sajgonek i innych potraw.
Tao Tao - Harmonia Smaków
Bigos z grzybami Mun Tao Tao (dla 4 osób)

Składniki:
500 g kiszonej kapusty, 200 g surowej białej kapusty, 300 g kiełbasy, 300 g wędzonego boczku, 300 g wieprzowiny, 1 cebula, 1 marchewka, kilka grzybów Mun Tao Tao, 100 g suszonych śliwek, 500 ml wody, 4 łyżki sosu sojowego Tao Tao, 1 łyżeczka kminku, listki laurowe, ziele angielskie, ziarenka jałowca, sól i pieprz do smaku.

Sposób przyrządzania:
Boczek, kiełbasę i wieprzowinę kroimy w sporą kostkę. Rozgrzewamy duży garnek o grubym dnie. Wrzucamy boczek i pozwalamy by się wytopił. Dodajemy kiełbasę i wieprzowinę oraz pokrojoną w piórka cebulę. Podsmażamy przez chwilę a następnie dokładamy pokrojoną drobniej kiszoną kapustę, utartą marchew i poszatkowaną białką kapustę. Przykrywamy i gotujemy przez kilka minut. Dolewamy wodę i sos sojowy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim oraz listkami laurowymi, kminkiem i jałowcem. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i odkładamy na 3 minuty. Po tym czasie grzyby odsączamy, kroimy w paski i dodajemy do bigosu, a wraz z nimi suszone śliwki. Garnek przykrywamy i gotujemy bigos na wolnym ogniu przez około 2 godziny. Podajemy z chlebem lub ziemniakami. Smacznego!
Suszone grzyby Mun.
Jednostka miaryszt
Składniki: suszone grzyby Mun (nazwa polska: Uszak gęstowłosy, nazwa łacińska: Auricularia polytricha)
100 g produktu
Wartość energetyczna:1621 kJ / 386 kcal
Tłuszcz:0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,0 g
Węglowodany:70,2 g
w tym cukry:0,0 g
Białko:4,9 g
Sól:0,02 g

Wymiar liczbowy: 50
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Chinach
Cechy: tylko naturalne składniki
Rozmiar opakowania: 50
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować: Grzyby moczyć w gorącej wodzie przez około 15 min, oczyścić. Następnie gotować przez 10 min, odcedzić. Od temperatury otoczenia

Producent: TAN-VIET International S.A.

TAN-VIET International S.A.,
ul. Marco Polo 9,
83-031 Łęgowo,
Polska
tel. (+48 58) 692 90 00,
www.tan-viet.com.pl
tan-viet@tan-viet.com.pl

Inne z tej kategorii

Ostatnio oglądane