Sposób przygotowania:
1. Wsyp sos sałatkowy do szklanki.
2. Dodaj 3 łyżki stołowe wody i 3 łyżki stołowe oleju roślinnego i dobrze wymieszaj.
3. Gotowy sos wymieszaj z sałatką około 15 minut przed podaniem.
Propozycja sałatki: mix sałat, pomidory, smażone kawałki kurczaka, ser, kiełki
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Odpowiedni dla wegetarian.
Sos sałatkowy musztardowo-miodowy.
Może zawierać pszenicę, żyto, jęczmień, owies, jaja, soję, mleko i seler.
1 porcja = 30 ml. Opakowanie pozwala na przygotowanie 3 porcji sosu.
cukier
łamane nasiona brązowej GORCZYCY (14,9 %)
mielona GORCZYCA (14,2 %)
sól jodowana
miód (6,5 %)
maltodekstryna
błonnik cytrusowy
skrobia
regulator kwasowości: octany sodu
kwas: kwas cytrynowy
cebula¹ (2,4 %)
aromat
pieprz
lubczyk¹
¹Uprawiane w sposób zrównoważony
Może zawierać: jęczmień, seler, jaja, mleko, owies, żyto, soja, pszenica
Zawiera: gorczyca
Smaki / Aromaty: Zawiera
konserwanty: Nie zawiera
| Wartość odżywcza przygotowanego sosu 100 ml | Wartość odżywcza przygotowanego sosu 1 porcji** | %* w porcji** |
---|
Energia | 1822 kJ / 435 kcal | 543 kJ / 130 kcal | 7 % |
Tłuszcz | 47 g | 14 g | 20 % |
w tym kwasy nasycone | 4,3 g | 1,3 g | 7 % |
Węglowodany | 4,1 g | 1,2 g | <1 % |
w tym cukry | 2,8 g | 0,8 g | <1 % |
Błonnik | 0,7 g | <0,5 g | |
Białko | 0,7 g | <0,5 g | <1 % |
Sól | 1,3 g | 0,39 g | 7 % |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | | |
**1 porcja = 30 ml. Opakowanie pozwala na przygotowanie 3 porcji sosu. | | | |
Wymiar liczbowy: 8
z naturalnymi składnikami
gwarantujemy: bez konserwantów, doskonały smak, aromatyczne przyprawy
Rozmiar opakowania: 8
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 3 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie pozwala na przygotowanie 3 porcji sosu.
Producent: Unilever Polska Sp.z o.o.
Unilever Polska Sp. z o.o.,
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa,
Polska
801 610 610