W porcji 75 ml energia 101 kJ 24 kcal 1%
RWS* dla osoby dorosłej
w 100 ml: 135 kJ / 32 kcal
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Sposób przygotowania
4 Porcje
1. Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
2. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Dodaj nasz sos do kurczaka lub indyka, podaj z pieczonymi ziemniakami oraz surówką.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sos Pieczeniowy Jasny Winiary to pyszny, aromatyczny i o aksamitnej konsystencji sos - niezastąpiony element dań mięsnych. Idealnie komponuje się z dodatkiem ziemniaków, kopytek, klusek, kaszy i makaronu, ponadto świetnie smakuje również w połączeniu z gotowanymi lub smażonymi na patelni warzywami.
Za pysznym smakiem sosu pieczeniowego Winiary kryje się niepowtarzalna receptura, łącząca starannie dobrane składniki, które znasz ze swojej kuchni: mąkę, czosnek, cebulę, liść laurowy i przyprawy. Sos Pieczeniowy Jasny Winiary sprawi, że Twój obiad będzie zawsze zjedzony ze smakiem.
Sos Pieczeniowy Jasny Winiary:
- Nadaje delikatnego smaku wszystkim potrawom
- Prosty sposób na urozmaicenie obiadu
- Dodaje soczystości mięsnym potrawom
- Świetnie łączy kawałki mięsa z warzywami
- Idealnie doprawiony
Wspólnie z Winiary możesz codziennie cieszyć się prawdziwie domowym posiłkiem, niezależnie od tego, jak wiele masz na głowie. Wygodne, odpowiednio bogate w wartości odżywcze i przede wszystkim smaczne - takie właśnie jest gotowanie z Winiary.
Już od ponad 75 lat nasze produkty są jednymi z najczęściej wybieranych przez Polaków wyrobów kulinarnych. Jest to możliwe dzięki bogatemu portfolio marki zawierającemu ponad 200 różnorodnych dań, zup, bulionów, sosów, majonezów, przypraw, galaretek, kisielów oraz budyniów.
Po sprawdzone przepisy, liczne inspiracje i pomysły na każdy dzień, zapraszamy Cię na winiary.pl, jedną z najpopularniejszych stron kulinarnych w Polsce.
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Sos pieczeniowy jasny
Może zawierać:
jaja,
mleko,
seler,
gorczycę.