1 porcja** zawiera: 130 kJ 30 kcal 2%*
w 100 ml: 170 kJ / 40 kcal
^Z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony.
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja = 75 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji sosu.
Sposób przygotowania
1. Zawartość torebki wsyp do 300 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
2. Doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez ok. 1 minutę mieszając. Udekoruj natką pietruszki.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Sos pomidorowy Amino powstaje z pomidorów uprawianych z poszanowaniem natury. Wierzymy, że doskonały smak i wysoka jakość składników ma źródło w rozsądnym korzystaniu z zasobów rolniczych a warzywa uprawiane z poszanowaniem natury pomagają chronić środowisko naturalne.
Amino - kuchnia polska
Sos pomidorowy.
Może zawierać jaja i seler.
skrobia
koncentrat pomidorowy^(20%)
cukier
sól
tłuszcz palmowy
mąka PSZENNA
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy
ekstrakt drożdżowy
papryka (2,7%)
cebula (2,4%)
glukoza
maltodekstryna
czosnek
kwas (kwas cytrynowy)
LAKTOZA
pieprz
białka MLEKA
aromaty (w tym MLEKO)
Może zawierać: seler, jaja
Zawiera: laktoza, mleko, pszenica
| 100 ml przyrządzonego sosu | 1 porcji** | %* w porcji** |
---|
Energia | 170 kJ / 40 kcal | 130 kJ / 30 kcal | 2% |
Tłuszcz | 0,9 g | 0,7 g | 1% |
w tym kw. tł. nasycone | 0,6 g | 0,5 g | 3% |
Węglowodany | 7 g | 5 g | 2% |
w tym cukry | 3 g | 2,5 g | 3% |
Błonnik | 0,5 g | 0,4 g | |
Białko | 1 g | 0,8 g | 2% |
Sól | 1,4 g | 1 g | 17% |
Wymiar liczbowy: 34
z Wami ponad 40 lat
polski smak
Rozmiar opakowania: 34
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Amino
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa