Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Przygotuj:
- 500 g mięsa wieprzowego
- 1 dużą cebulę
Sposób przygotowania:
1. Na rozgrzanym oleju podsmaż poszatkowaną cebulę oraz mięso pokrojone w kostkę.
2. Fix wymieszaj w dużym garnku z wodą (500 ml).
3. Do garnka dodaj mięso, cebulę, a następnie duś wszystko na wolnym ogniu przez godzinę, co jakiś czas mieszając.
Inspiracja:
Danie możesz podać z kluskami śląskimi, kaszą, ziemniakami lub świeżym chlebem.
Wędzona kiełbasa lub fasola wzbogacą smak gulaszu i sprawią, że będzie jeszcze bardziej sycący.
Fix w proszku do przygotowania dania Gulasz po węgiersku.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten (
żyto),
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę,
seler i
orzeszki ziemne.
mąka pszenna
skrobia
sól
papryka słodka
ekstrakty drożdżowe
pomidor
cebula (3 %)
ekstrakt papryki słodkiej
papryka wędzona
cukier
czosnek
ziemniak
aromaty
kminek
ziele angielskie
chili
majeranek
koncentrat soku z cytryny
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, gorczyca, orzeszki ziemne, żyto, soja
Zawiera: pszenica
Smaki / Aromaty: Zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 1233 kJ / 292 kcal |
Tłuszcz | 3,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 53 g |
w tym cukry | 6,5 g |
Białko | 9,8 g |
Sól | 14,7 g |
Wymiar liczbowy: 46
Rozmiar opakowania: 46
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie wystarcza na 4 porcje
Producent: Prymat Sp. z o.o.
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
www.prymat.pl
+48/32/47 33 833