Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Przygotuj:
- 300 g mięsa mielonego
- 300 g makaronu spaghetti
- 100 g żółtego sera
Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone podsmaż przez około 7-8 minut na gorącym oleju.
2. Fix rozpuść w 250 ml zimnej wody i dodaj do mięsa. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gotuj przez kilka minut pod przykryciem.
3. Duś przez około 8 minut pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Danie podaj z ugotowanym makaronem, posypane serem.
Inspiracja:
Zamiast żółtego sera możesz użyć parmezanu. Nadasz daniu prawdziwie włoski charakter.
W przepisie polecamy używać mięsa mielonego wieprzowo-wołowego.
Fix w proszku do przygotowania dania Spaghetti po bolońsku.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten (
żyto),
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę,
seler i
orzeszki ziemne.
pomidor (40 %)
cukier
sól
skrobia
mąka pszenna
papryka słodka
cebula
ekstrakt drożdżowy
aromaty
suszony koncentrat soku buraka czerwonego
oregano
bazylia
czosnek
natka pietruszki
tymianek
pieprz czarny
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, gorczyca, orzeszki ziemne, żyto, soja
Zawiera: pszenica
Smaki / Aromaty: Zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 1251 kJ / 296 kcal |
Tłuszcz | 1,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 56 g |
w tym cukry | 34 g |
Białko | 10 g |
Sól | 11,3 g |
Wymiar liczbowy: 41
Rozmiar opakowania: 41
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie wystarcza na 4 porcje
Producent: Prymat Sp. z o.o.
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
www.prymat.pl
+48/32/47 33 833